Waarom als student een bijbaan?

Waarom jij als student een bijbaan nodig hebt

Laten we eerlijk zijn, studeren is niet bepaald goed voor je portemonnee. Dit zorgt er dan ook dat er een hele hoop studenten zijn die moeite hebben om rond te komen in de maand. Nu kan je wel lenen bij DUO, echter zorgt dit er wel voor dat je met een hoge schuld komt te zitten. Als je hier niet zoveel zin in hebt dan loont het om op zoek te gaan naar een bijbaan. Wat is nu de reden waarom je voorzien moet zijn van studentenwerk? Dat gaan we jou eens laten zien!

Je kunt vaker leuke dingen doen

Over het algemeen is het toch wel zo dat de leuke dingen ook gelijk geld kosten. Gezellig iets met vrienden doen, ergens een hapje eten of een paar drankjes drinken in de stad. Door een bijbaan te nemen hoef je voortaan nooit meer af te zeggen omdat het te duur is. Zelfs al enkele uurtjes aan studentenwerk in de week zullen ervoor zorgen dat je net even wat meer te besteden hebt.

Het staat goed op je CV

CV building is ontzettend belangrijk tijdens jouw studententijd. Veel studenten weten het niet maar het hebben van een bijbaan mag je natuurlijk ook gewoon op je CV zetten! Alle werkervaring zal bijdragen aan een beter CV in verhouding tot de andere studenten, hierdoor heb je meer kans op een goede baan. Vooral het studentenwerk dat maatschappelijk van aard is zal erg goed staan, door bijvoorbeeld als huiswerkbegeleider aan de slag te gaan heb je erg veel voordeel. Het beste is om een bijbaan te kiezen die aansluit bij je studierichting, op die manier laat je zien dat je de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen op dat gebied.

Je hoeft minder te lenen

Uit recentelijk onderzoek blijkt dat studenten die lenen minder snel aan een hypotheek kunnen komen. Dit is natuurlijk niet echt een verrassing, een bank is namelijk terughoudend met het lenen van geld aan iemand die al een schuld heeft. Door op zoek te gaan naar een leuke bijbaan zal je minder geld in de maand hoeven te lenen. Op die manier valt je studieschuld lager uit, met als gevolg dat je voortaan wel gewoon een hypotheek aan kunt gaan. 

Je ziet dus wel dat er enkele grote voordelen zitten aan het vinden van een bijbaan als student zijnde. Op de site van www.bijbaanscout.nl ben je aan het juiste adres voor een actueel overzicht van al het beschikbare studentenwerk waar je uit kunt kiezen. Door te kiezen voor een bijbaan zal je niet alleen een hoop extra kunnen verdienen, maar je kunt ook nog eens een hele hoop nieuwe inzichten opdoen.