Tips om snel een bijbaan te vinden

Spijker jezelf bij

Volg cursussen, ga naar workshops, behaal certificaten en diploma’s. Dit helpt je niet alleen om de kennis te vergaren die je nodig hebt voor een bijbaan, maar laat ook zien dat je toegewijd en gemotiveerd bent.

Geef je cv een opfrisbeurt

Een cv is niets anders dan een korte schets van je opleiding, werkervaring en je interesses. Gebruik het om je sterke punten te benadrukken zonder in al te veel bijzaken te noemen. Je kunt een werkgever altijd nog gedetailleerde informatie geven als je eenmaal voor een gesprek bent uitgenodigd.

Focus niet alleen op je eerdere bijbanen, maar ook op je talenten en vaardigheden. Blijf niet hangen in het verleden, maar kijk vooruit en laat zien wat je allemaal voor geweldige dingen in de toekomst zou kunnen doen.

​Maak geen spelfouten

Wanneer je gaat solliciteren op vacatures zorg dan dat zowel in jouw sollicitatiebrief als in jouw cv absoluut geen spelfouten staan! Vaak is het zo dat werkgevers of recruiters bij het zien van spelfouten al direct stoppen met het lezen van de brief of cv. In dat geval maak je meteen geen kans meer op de bijbaan waarvoor je hebt gesolliciteerd. Laat jouw cv en sollicitatiebrief dus altijd even door iemand in je omgeving nalezen. Zo weet je zeker dat er geen spelfouten in staan.

Heb geduld!

Tot slot: heb altijd geduld en wees bereid om ergens laag te beginnen. Het kan even duren voordat je daar bent waar je nu al wilt zijn. Je dromen verwezenlijken kan behoorlijk vermoeiend zijn en niet altijd een goed idee lijken. Maar als dat is wat je echt graag wilt doen en waar je gelukkig van wordt, ga er dan voor!

Kijk voor het actuele vacature aanbod op https://www.bijbaanscout.nl