Ideeën voor een eigen bedrijf aan huis

Op zoek naar een bijbaan maar nog steeds niet een leuke vacature gevonden die bij jou past? Dan creëer je toch gewoon je eigen bijbaan! Tegenwoordig is het namelijk niet zo moeilijk om een eigen zaak aan huis te beginnen, ook in studentenhuizen is dit mogelijk. Hier zijn enkele ideeën voor eigen bedrijf aan huis.

Beroepsfotograaf

Geld verdienen met foto’s maken. Hiermee kun je echt alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • bruidsfoto’s
  • zwangerschapsshoots
  • festivals/evenementen
  • verkopen van natuurfoto’s op fotowebsites
  • aanleveren van fotomateriaal voor tijdschriften, ansichtkaarten en kalenders

PC reparatie

Mensen helpen door kleine klusjes aan hun computer te verrichten. Zoals het verwijderen van overbodige programma’s/malware of het vervangen van onderdelen. Veel mensen hebben een computer, maar hebben er maar weinig verstand van. En niet iedereen heeft een handige buurjongen die het probleem even snel voor hen op kan lossen.

Eigen website

Wanneer je een eigen website maakt over een heel specifiek onderwerp dan kun je daar vrij gemakkelijk geld mee verdienen.

Copywriter

Een copywriter is een tekstschrijver die is gespecialiseerd in het schrijven van reclametekst en andere wervende teksten.

Muziekles

Kun je een instrument bespelen? Je hoeft niet per se een professional te zijn. Je kunt ervoor kiezen om les te geven aan mensen die minder ver zijn dan jij

Kapperssalon

In een kapperssalon is het altijd druk en dit komt simpelweg omdat mensen altijd naar de kapper moeten, ook als het wat minder gaat met de economie.Vind jij het leuk om bezig te zijn met knippen en kappen en houd je je graag bezig met de laatste trends op het gebied van kapsels?Dan kun je ook voor jezelf beginnen door een kapperssalon op te zetten.

Vertaler

Als je een bepaalde taal vloeiend spreekt, kun je hier ook geld mee verdienen. Je kunt niet alleen tolk worden, maar je kunt er ook voor kiezen om teksten te vertalen. Van het Nederlands naar de vreemde taal, maar ook andersom. Je kunt vertaler worden als je Engels of Duits spreekt, maar ook als je Frans, Spaans, Pools, Italiaans of zelfs Chinees spreekt.

Toch geen idee voor eigen bedrijf aan huis? Zoek dan naar een normale bijbaan. Kijk voor ons vacature aanbod op https://bijbaanscout.nl